Matakna Juma’ahan

MATAKNA JUMA’AHAN

======================================================================

ti :  Neng Yuke

Kacaritakeun…. Aya hiji jajaka muslim nu teu Juma’ahan. Manéhna kalahka ka leuweung rék moro hayam leuweung. Keur keketeyepan dina jukut nu jarangkung jeung bala, ujug-ujug papaliwat jeung sakadang Maung nu keur saré.

Bakatku reuwas, bedilna murag kana jungkrang. Manéhna labuh, ngagedebru pas pisan diluhureun batu… Kraakkkk! Dua sukuna potong…

Ieu mah lain béja goréng. Tapi goréng béjana nyaéta sakadang Maung nu tadi keur saré hudang tuluy nyampeurkeun jiga nu rék ngahakan, mangkaningan manéhna geus teu bisa walakaya.

“Ya Allah,” éta jajaka ngadu’a, ”Hapunten sagala dosa perdosaan kuring pédah teu Juma’ahan dina poé Juma’ah nu mulya ieu… Hapunten ya Allah, jantenkeun ieu Maung nu ngudag kuring, janten Maung nu soléh… Tulung ya Rab…! Amiiin….”

Sakedét nétra aya sora ngaguruh! Sakadang Maung ngarandeg hareupeun pisan éta jajaka…. Dua sukuna nu hareup dikaluhurkeun bari nyarita, ”Allaahumma baarik lanaa, fiimaa razaqtanaa, wa qinaa adzaabannaar. Amin!”

Iklan

16 comments on “Matakna Juma’ahan

  1. Sampurasun 😀
    kang,osok ngadangu dongeng2 ti kang ibing oge teu?
    Upami osok,posting deui atuh,
    abi resep pisan bodor sunda

    nuhun ah

      • *pa alus2 eupan*
        dina hiji poe aya budak tiluan ker ngalobrol di sisi empang sabari ngusep..
        budak1: bapa urng pang alusna epan mah….
        budak2: ehh nya bapa urng atuh..lewih alus epan mah…
        budak3:..ewehh..deui anu leuwih alus mah iwal ti epan bapa
        urang.
        budak 2,3: ari bapa maneh alus na kumaha…?
        budak.1: yeuh…epan bapa urang mah nya..karek oge di anclumkeun kanu cai langsung di santok tah ku lauk…hebat teu..
        budak 2:..euhh..eleh keneh ku epan bapa urng mah…epan bapa urang mah yeuh karek oge digeleng-geleng na lengeun lauk geus narolol na cai bari nyarita kieu.: “buru atuh euy geura alungkeun eta eupan geus teu kuat hayang nyantok..tah bisa kitu epan bapa aing mah..
        budak 1,2 : ari bapa maneh naon hebat na euy…?
        budak 3 : (embung eleh) yeuh eweh deui anu pang hebat na iwal ti
        eupan bapa aing….yeuh bapa aing mah nya maneh na arek ngusep poe minggu…poe sabtu lauk datang ka imah bapa urang bari nanyakeun….enjing janteun ngusep pa,,,di antos nya pak…..
        budak 1,2:@#$%$#@#$#@#$%%$#@#

  2. huaaaahahahaha…… bener eta nya, dikabulkeun do’ana
    buktina maung rek dahar oge maca heula do’a. bener2 soleh eta maung 😆

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s