Heureuy “MAN ROBBUKA?”

HEURUEY SUNDA : “MAN ROBBUKA?”


Aya hiji tukang gali kuburan keur ngagali kuburan. Kulantaran harita panas pisan, sanggeus rengse ngagali kuburan, si tukang gali kuburan ngiuhan di jero kuburan bari ditiungan ku daun cau. Ujug-ujug aya lalaki jangkung gede nyampeurkeun, sihoreng eta teh malaikat anu rek nanya jalma nu geus maot.

Malaikat: Manrobuka?!

Tukang ngagali kuburan: Aduh punten malaikat, abdi mah sanes anu maot. Abdi mah anu ngagali kuburan, nuju ngiuhan. Panas! Nu maot na mah nuju dijalan keneh!

Malaikat: Ah, sugan teh maneh!

Saminggu ti harita, tukang ngagali kuburan kacilakaan, terus dikuburkeun. Geus sababaraha poe dikubur, naha euweuh wae malaikat anu nanya, pikir si tukang ngagali kuburan. Kabeneran ti kajauhan katingali aya malaikat anu kamari salah nanya.

Malaikat….! Gero si tukang gali kubur.

Malaikat: Aya naon hey tukang ngagali kuburan?

Tukang ngagali kuburankunaon abdi teu ditanya?

Malaikat: Ah maneh mah minggu kamari oge ngaheureuyan kuring, pura-pura paeh!

Tukang ngagali kuburan????????

6 comments on “Heureuy “MAN ROBBUKA?”

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s